Zoeken

Wat voor werk doe je?

Ik ben toevallig enkele weken geleden met een goede vriend naar een workshop van Jos Burgers geweest, de ‘sales’ goeroe van Nederland die met praktijkvoorbeelden uitlegt waar kansen liggen op het gebied van verkoop. Jos is zelf een beetje van het out of the box denken voor ondernemers, want hij heeft het over sportscholen voor dikke mensen of schilders die alleen de bovenverdieping schilderen.


Wat me speciaal bij gebleven is van Jos die middag, dat hij vond dat als je op een verjaardag niet binnen één zin kon melden wat voor werk je doet, het bijna onmogelijk is om je product te verkopen. Die zit Joske!

Mijn fantasie gaat hier gelijk mee aan de haal, want er zijn natuurlijk beroepen waar het best wel moeilijk is om even kort uit te leggen wat je doet. Ik denk aan Buitenbandenvulcaniseur, een Correpetitor, een Fijnbankwerker of een Mouldroomtechnicus. Beroepen waar mensen vol van energie kunnen melden dat het het mooiste beroep is op aarde. Ik moet zeggen dat ik nooit moeite had met het uitleggen van ‘bloemenboer’ of ‘computerprogrammeur’ , maar dat is tegenwoordig wel anders moet ik eerlijk toegeven.


Ik zal een willekeurig gesprekje nabootsen.

Ha, hoe is het. Bedrijf verkocht hoorde ik: (gast)

Ja, inderdaad. Was wel moeilijk maar het was beter, we moesten groter worden om de veranderde markt het hoofd te bieden, ik zag dat niet zo zitten, vond ons al groot zat : (ik)

Aha, lekker uitslapen en doen waar zin in hebt: (gast)

Inderdaad, ben weer lekker aan de slag gegaan: (ik)

Oh ja wat dan?: (gast)

Ben twee bedrijven gestart, 1 voor BI oplossingen en 1 voor Organisatieadvies en personeelsdiensten: (ik)

??????????????: (gast)


Op dit moment begin ik vol vuur te vertellen over mijn nieuwe uitdagingen, ODC metingen, Big Data, drill down grafieken, gedoe onder personeel etc. Ik merk dat na de eerste zin mijn toehoorder mij al volledig kwijt is. Ondertussen denk ik aan Jos en zijn wijze woorden terwijl ik al zwetend probeer uit te leggen wat business intelligence precies inhoud.


Aan iedereen die mij niet meer snapt tegenwoordig (en dan heb ik het niet over mijn vrouw)

Ik help mkb ondernemers.


Toets 1 voor Change+ (frits@change-plus.nl) als u uw bedrijfsinformatie wilt organiseren , toets 2 voor JPtwee (frits@jptwee.nl) als u uw bedrijf wilt organiseren. Simpel toch?


22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Goede voorbeelden

Als voetbalfan zit ik mij tegenwoordig enorm te storen aan de voetbaltrainers langs de lijn. Het lijkt alsof zij een eigen wedstrijd spelen in hun vak voor de “dog out”. Met  gebaar en misbaar zijn ze

De VAR

Zet u hem wel eens in op het werk? De VAR? Even terugkijken naar een bepaalde beslissing en dan toch maar besluiten dat het anders moet of kan. Ik was gisteren op 1 meter afstand getuige van de beslis

Deal or no deal?

Kennen jullie het spel op tv nog? Deal or no deal: willekeurig een doos openmaken en dan hopen dat er een klein bedrag inzit. Dit gevoel bekruipt me bij het volgen van de brexitperikelen. Allereerst m