Zoeken

Terug naar de basis
Soms wil je als mens terug naar je roots. Je eerste verliefdheid, vakantie met je ouders op de camping, je eerste baantje, kortom terug naar onbevangenheid en de eerste nieuwsgierigheden. Ik had pas een gesprek met een vriend over het feit dat men eigenlijk niet meer blij wordt van een nieuwe aanschaf want er is altijd wel iets mooiers of beters te koop. Het stoorde hem dat niemand meer tevreden lijkt te zijn, het gras bij de buurman is immers altijd groener en mooier.


Ik schrijf dit op Sardinie waar in porto servo de rijken der aarde hun enorme jachten en auto’s showen. Stoort het mij? Nee. Ben ik jaloers? Nee. Want want ik zie is gemis aan creativiteit en individualiteit. Men probeert indruk te maken met spullen gemaakt door anderen zoals gucci, riva, bugatti om zich hierdoor buiten de massa te plaatsen.


Terug naar de basis is naar mijn idee dan ook terug naar je individuele kracht en inspiratie, je unieke zef herontdekken en je creativiteit verder ontwikkelen. Daar wordt je pas echt blij en trots van en dit is voor geen geld te koop.


Mijn advies: Van meer van hetzelfde wordt je niet blij maar van meer van jezelf kun je nooit genoeg hebben. Bon vacance

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Goede voorbeelden

Als voetbalfan zit ik mij tegenwoordig enorm te storen aan de voetbaltrainers langs de lijn. Het lijkt alsof zij een eigen wedstrijd spelen in hun vak voor de “dog out”. Met  gebaar en misbaar zijn ze

De VAR

Zet u hem wel eens in op het werk? De VAR? Even terugkijken naar een bepaalde beslissing en dan toch maar besluiten dat het anders moet of kan. Ik was gisteren op 1 meter afstand getuige van de beslis

Deal or no deal?

Kennen jullie het spel op tv nog? Deal or no deal: willekeurig een doos openmaken en dan hopen dat er een klein bedrag inzit. Dit gevoel bekruipt me bij het volgen van de brexitperikelen. Allereerst m