Zoeken

Te Druk : het rugzakje voor de werkenden

Het is is tegenwoordig geen onbekend begrip bij kinderen: het rugzakje. In het leven geroepen als speciaal budget voor ouders om het juiste onderwijs voor hun kind te kiezen maar tegenwoordig steeds meer misbruikt als stempel voor een kind met problemen op allerlei gebied. Aangezien ik een levendige fantasie heb, zie ik deze kinderen voor mijn geest met een enorme rugzak die bijna niet te torsen is.

De brug is snel geslagen want hoeveel werkende mensen lopen er niet met een spreekwoordelijke rugzak te zeulen elke dag. Onder het mom van druk,druk,druk proppen ze elk vakje van de rugzak vol en op de een of andere manier wordt deze nooit leger. Als je vraagt of je misschien kan helpen dragen wijzen ze dit zo snel mogelijk af want ze moeten zo snel mogelijk de bestemming halen. En we begrijpen allemaal als deze mensen ergens onderweg stranden met enorme gezondheidsproblemen.

Wat is dit toch met mensen dat ze deze werk-ethos boven al het andere plaatsen? En al dit andere wordt ook daardoor ook steeds minder leuk, kijk maar eens om je heen op het sportveld. Gestresste ouders die de scheidsrechter, trainer of zelfs ook hun eigen kind uitmaken voor rotte vis als reactie op een drukke werkweek.


Het werk gaat dus ten koste van het sociale leven met gezin, familie en vrienden. De telefoon is belangrijker dan een gesprek aan de keukentafel, een meeting belangrijker dan een ouderavond en een etentje met een relatie belangrijker dan het vieren van de trouwdag met je vrouw.

Aan iedereen met die rugzak vol met stenen zeg ik, kijk goed naar jezelf en gooi dat ding leeg. Leg op stapeltjes wat bij elkaar hoort en verdeel het onder collega's , vienden of andere professionals. Je last wordt lichter en je bent sneller bij je uiteindelijke bestemming. En in plaats van gebukt gaan onder de last heb je de mogelijkheid om je heen te kijken naar de prachtige omgeving.


Wil je investeren in jezelf of in je medewerkers, kom eens praten over een ODC meting van ODIN company, de tool om jou veranderings proces in gang te zetten.


7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Zwarte Vrijdag

Als je niet beter weet denk je dat dit een dag in het jaar is dat iedereen tegelijk een weekendje weg wil maar niets is minder waar. Dit is de dag (zeg maar gerust week) dat mensen de vaak onverkoopba

gedoe!