Zoeken

speelt u wel eens voor Sinterklaas?

Als ondernemer moet je vaak je best doen om bij potentiele klanten binnen te komen. Je probeert je te onderscheiden met het beste product, service of betalingstermijn. Onze eigen goed heiligman heeft nooit problemen om een afspraak te maken, altijd rond 5 December is hij een graag geziene ‘gast’ in elk huis, sportvereniging of bedrijf. Wat is zijn geheim, want hij is oud, heeft geen snelle auto en zijn medewerkers zijn ronduit onhandig te noemen. Het is duidelijk, niet de meest ideale leverancier eigenlijk op een ding na:  

Hij geeft namelijk weleens wat weg, en dat is iets wat de gemiddelde nederlander toch nog steeds lastig vindt te begrijpen.

Geven we dan nooit iets weg? Jazeker, alleen we benoemen het nooit en dus weet uw klant niet dat hij iets kado krijgt. Ik denk hierbij aan betalingstermijnen, kortingen, offertes uitwerken, reclame materiaal, geen prijsverhoging doen als de grondstoffen duurder worden, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal gratis diensten die door uw klant normaal gevonden zijn gaan worden en waarvan u denkt dat de klant om die reden bij u afneemt.

Neem dus dit kado van mij aan, benoem uw gratis diensten en producten en bereken ze gespecificeerd door voor 0 EURO. Strooi dus maar wat lekkers in een of andere hoek en u zult merken dat het elke dag 5 december is.

Goede pakjesavond gewenst.0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Zwarte Vrijdag

Als je niet beter weet denk je dat dit een dag in het jaar is dat iedereen tegelijk een weekendje weg wil maar niets is minder waar. Dit is de dag (zeg maar gerust week) dat mensen de vaak onverkoopba

gedoe!