Zoeken

Schaduwkant
Ieder mens heeft er wel eens mee te maken: schaduw. Met name wanneer de zon volop schijnt in je leven komt hij tevoorschijn en moet dan persé met je mee.


Het rare is dat bijna niemand echt gebruik maakt van zijn eigen schaduw want over het algemeen ben je er niet tevreden over, je lijkt te dik of te lang kortom het ziet er meestal niet uit!  Soms kijk je wel eens achterom en zie je iemand anders in jouw schaduw staan, dat is behoorlijk irritant want het is tenslotte je eigen gemaakte schaduw.


In ons gedrag zie je hetzelfde fenomeen, als je ergens lekker veel energie van krijgt schijnt de zon volop, maar als alles je moeilijk afgaat en elke dag een straf is bevind je je waarschijnlijk ‘te lang’ in je eigen schaduw. Irritatie, boosheid en woede zijn het gevolg en als het te lang duurt dreig je de connectie met jezelf te verliezen met alle gevolgen van dien. Bij JPtwee proberen we die schaduw zo te vormen dat hij beter bij je past zodat je er gebruik van kan maken. Het is tenslotte lekker ‘cool’ om af en toe die schaduw op te zoeken.


Een ander kenmerk van schaduw is dat hij vaak groter lijkt dan hij in werkelijk is en dat je jouw schaduwgedrag groter laat worden dan nodig.


Ben jij dagelijks die tiran, egoist, martelaar of oproerkraaier op het werk of thuis? Dan is een ODC meting bij JPtwee echt iets voor jou.


Neem contact op (06-24686880) voor meer informatie of kom langs op de Rijnstraat 3 in Katwijk 

12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Goede voorbeelden

Als voetbalfan zit ik mij tegenwoordig enorm te storen aan de voetbaltrainers langs de lijn. Het lijkt alsof zij een eigen wedstrijd spelen in hun vak voor de “dog out”. Met  gebaar en misbaar zijn ze

De VAR

Zet u hem wel eens in op het werk? De VAR? Even terugkijken naar een bepaalde beslissing en dan toch maar besluiten dat het anders moet of kan. Ik was gisteren op 1 meter afstand getuige van de beslis

Deal or no deal?

Kennen jullie het spel op tv nog? Deal or no deal: willekeurig een doos openmaken en dan hopen dat er een klein bedrag inzit. Dit gevoel bekruipt me bij het volgen van de brexitperikelen. Allereerst m