Zoeken

Schaduwkant
Ieder mens heeft er wel eens mee te maken: schaduw. Met name wanneer de zon volop schijnt in je leven komt hij tevoorschijn en moet dan persé met je mee.


Het rare is dat bijna niemand echt gebruik maakt van zijn eigen schaduw want over het algemeen ben je er niet tevreden over, je lijkt te dik of te lang kortom het ziet er meestal niet uit!  Soms kijk je wel eens achterom en zie je iemand anders in jouw schaduw staan, dat is behoorlijk irritant want het is tenslotte je eigen gemaakte schaduw.


In ons gedrag zie je hetzelfde fenomeen, als je ergens lekker veel energie van krijgt schijnt de zon volop, maar als alles je moeilijk afgaat en elke dag een straf is bevind je je waarschijnlijk ‘te lang’ in je eigen schaduw. Irritatie, boosheid en woede zijn het gevolg en als het te lang duurt dreig je de connectie met jezelf te verliezen met alle gevolgen van dien. Bij JPtwee proberen we die schaduw zo te vormen dat hij beter bij je past zodat je er gebruik van kan maken. Het is tenslotte lekker ‘cool’ om af en toe die schaduw op te zoeken.


Een ander kenmerk van schaduw is dat hij vaak groter lijkt dan hij in werkelijk is en dat je jouw schaduwgedrag groter laat worden dan nodig.


Ben jij dagelijks die tiran, egoist, martelaar of oproerkraaier op het werk of thuis? Dan is een ODC meting bij JPtwee echt iets voor jou.


Neem contact op (06-24686880) voor meer informatie of kom langs op de Rijnstraat 3 in Katwijk 

0 keer bekeken

JPtwee 2018