Zoeken

Onbaatzuchtig
Het mooiste woord in de nederlandse taal wordt dezer dagen in beeld gebracht door de langeafstand zwemmer Maarten van der Weijden. 200 kilometer afzien, pijn lijden en geld ophalen voor het eventuele ‘geluk op genezing’ voor andere mensen die de ziekte onder de leden hebben.


Maarten hoeft niet meer te laten zien waartoe hij in staat is, dat was wel duidelijk na het winnen van olympisch goud op een discipline waarbij meedoen al een prestatie op zich is. Nu komt het vreemde dat er een groep mensen is die dit toch niet kan bevatten en daarom deze prestatie zien als uitsloverij en aandachttrekkerij.


Onbaatzuchtigheid komt dus in onze maatschappij steeds minder voor en wordt daarom ook gewantrouwd. Raar eigenlijk want ik denk dat iedereen deze eigenschap graag zou bezitten.


Ons aangepast gedrag zorgt er dus voor dat wij mensen liever in de grote groep gaan staan dan op ons onbewuste gedrag te vertrouwen. Leef je wel vanuit je natuurlijke kracht en je bezit de eigenschappen om mensen onbaatzuchtig te helpen weet ik dat je daar bakken energie van krijgt. Maarten weet dit uiteraard al lang en zwemt meer dan drie dagen heel Friesland rond om energie te tanken voor de rest van zijn leven.


Mensen die dit zien krijgen hier energie of een kans op genezing voor terug.

0 keer bekeken

JPtwee 2018