Zoeken

last van parasieten?

Iedereen heeft ze bij zich, parasieten. Van die vervelende organismen die zich tegoed doen aan hun gastheer en zich volvreten net zolang dat er niets meer te halen valt en dan naar de buurman overstappen.

Dit klinkt best vervelend, parasieten zijn dus de ‘bad guys’ en de gastheer het slachtoffer. Het probleem met parasieten is vaak dat je er in het begin nog geen last van hebt maar dat je er toch op een gegeven moment aardig ziek van kunt worden.

Als ondernemer kom je toch zo af en toe van deze parasieten tegen in de vorm van werknemers, leveranciers of klanten. Deze doen vreselijk hun best om het onderste uit de kan te halen en zullen hierbij alle middelen gebruiken om hun doel te bereiken. Afspraken worden opgerekt, anders geïnterpreteerd of omgedraaid. Als je je er bewust van bent dat dit gebeurt is er vaak niet zoveel aan de hand, de koe slaat wat met zijn staart, wij gaan naar de dokter krijgen wat antibiotica en de parasiet is verdwenen.

Negentigtien laat aan ondernemers zien waar ze hun eigen parasieten kunnen verwachten. Ze hoeven er uiteraard niet te zijn maar door bv de ODC meting kun je je beter wapenen tegen deze indringers. Door inzicht te verschaffen in je persoonlijk onbewuste kun je je eigen mogelijkheden en beperkingen in kaart krijgen. Je kunt dan je eigen gedrag verklaren als je aangevallen wordt door een parasiet en de juiste middelen inzetten om deze te kunnen verslaan.

Parasieten halen onze schaduwkant naar boven, is dat negatief? Nee hoor zeker niet, ze laten zien waar je als mens voor staat, welke waarden jij belangrijk vind en wat mensen van jou kunnen verwachten.


0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Zwarte Vrijdag

Als je niet beter weet denk je dat dit een dag in het jaar is dat iedereen tegelijk een weekendje weg wil maar niets is minder waar. Dit is de dag (zeg maar gerust week) dat mensen de vaak onverkoopba

gedoe!