Zoeken

je moet het zien

Ik was afgelopen weekend in Nijmegen bij het Muzieum. De makers van muzieum beloven je een beleving, maar dan wel in het donker. Gewapend met een stok ging ik samen met gids, vrouw en vrienden deze uitdaging aan, uiteraard in de wetenschap dat dit maar 1 ½ uur zou duren. Onze gids was vanaf haar jeugd al zeer slechtziend en mij viel op dat zij dat als positief ervaarde, immers : wat er niet is, is er niet en kun je dus ook niet missen.

Toen ik hier eens goed over nadacht zette mij dit weer met beide benen op de grond. Hoe vaak worden we niet afgeleid door gebeurtenissen of zaken die er niet toe doen. De buurman met zijn nieuwe auto, de schooljuf met haar vrije dagen en vakanties, het weer, de collega’s kortom mensen of zaken die jou aandacht opeisen. Stel je nu eens voor dat je alleen moet focussen, dat je je nergens stoot, verbrandt of struikelt. Je zult merken dat je daar heel goed in wordt en dat de bijzaken je niet interesseren want immers die bestaan niet.

Onze gids kende geen onmogelijkheden want ze deed het naar eigen zeggen voor 100%, en als er dingen waren die echt onmogelijk waren zoals het verschil tussen melk en karnemelk, gaf ze het volgende antwoord. Dan vraag ik dat gewoon aan iemand.

Conclusie, vergeet de randzaken, focus je op je mogelijkheden en wees niet te trots om hulp te vragen.

Ik bedank muzieum voor dit inzicht en raad iedereen deze ervaring van harte aan.


4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Zwarte Vrijdag

Als je niet beter weet denk je dat dit een dag in het jaar is dat iedereen tegelijk een weekendje weg wil maar niets is minder waar. Dit is de dag (zeg maar gerust week) dat mensen de vaak onverkoopba

gedoe!