Zoeken

Deal or no deal?

Kennen jullie het spel op tv nog? Deal or no deal: willekeurig een doos openmaken en dan hopen dat er een klein bedrag inzit. Dit gevoel bekruipt me bij het volgen van de brexitperikelen.


Allereerst moet je een vraag (of een referendum) goed hebben om mee te mogen doen met het spelletje. Je hebt er tenslotte zelf voor gekozen dus de Engelsen mochten mee doen met het grote brexitspel met het doel zoveel mogelijk geld te verdienen.


Nu het spel op de wagen is en er al diverse dozen zijn opengemaakt, is de verwachting die er was op een goede afloop redelijk de grond in geslagen. Alleen de kleine bedragen zijn nog over.


De kern van het probleem is het managen van verwachtingen (of verlangens) door mensen zelf. Als je dus weet dat er een mogelijkheid is om veel geld te verdienen, creëer je de verwachting/het verlangen dat je een nieuwe auto, reis of huis zou kunnen bekostigen. Eigenlijk heb je het geld al drie keer uitgegeven en is alle uitkomst anders dan de hoofdprijs een mislukking.


Je verwachting bijstellen is voor mensen een van de moeilijkste klussen in het leven. Op alle gebied kun je teleurstelling ervaren doordat je verwachtingen niet kloppen met de feiten. Het is dus van levensbelang dat je jezelf zodanig in kaart hebt gebracht, zodat je weet welke mogelijkheden en onmogelijkheden bij jou horen om realistische doelen voor jezelf te kunnen stellen.


JPtwee kan je hierbij helpen door de ODC-meting af te nemen, of door helpen om te gaan met veranderingen en aangepaste verwachtingen.
Bel of mail ons op:

Frits Bleichrodt: 06-24686880

info@jptwee.nl

14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Goede voorbeelden

Als voetbalfan zit ik mij tegenwoordig enorm te storen aan de voetbaltrainers langs de lijn. Het lijkt alsof zij een eigen wedstrijd spelen in hun vak voor de “dog out”. Met  gebaar en misbaar zijn ze

De VAR

Zet u hem wel eens in op het werk? De VAR? Even terugkijken naar een bepaalde beslissing en dan toch maar besluiten dat het anders moet of kan. Ik was gisteren op 1 meter afstand getuige van de beslis

Zwarte Vrijdag

Als je niet beter weet denk je dat dit een dag in het jaar is dat iedereen tegelijk een weekendje weg wil maar niets is minder waar. Dit is de dag (zeg maar gerust week) dat mensen de vaak onverkoopba