Zoeken

De VAR

Bijgewerkt op: jan 27

Zet u hem wel eens in op het werk? De VAR? Even terugkijken naar een bepaalde beslissing en dan toch maar besluiten dat het anders moet of kan.


Ik was gisteren op 1 meter afstand getuige van de beslissingen van Bjorn Kuipers om zijn beslissing te evalueren. Veel schreeuwende supporters probeerden hem op het juiste spoor te zetten en op die wijze te beïnvloeden. Nu heb ik me over het algemeen niet zo bezig gehouden met scheidsrechters maar als ondernemer voel je je soms best wel eens een referee.


Klanten die niet op tijd betalen moeten gemaand worden, personeel dat hun taken niet goed genoeg uitvoert moeten even op de plek gezet worden of gewoon je eigen beslissing kritisch door anderen onder een vergrootglas leggen laat zien dat je een leider bent. Want als je het bovenstaande niet doet wordt er over je heen gelopen en ben je je autoriteit kwijt.


Als ondernemer moet je wel eens geforceerd een beslissing nemen waarvan je weet dat er een risico aan kleeft. Het gaat soms over geld maar soms ook over mensen. Je weet dan dat jou beslissing doorslaggevend kan zijn voor het lot van je medewerkers, klanten of leveranciers. Je hebt niet altijd de tijd om het goed te onderbouwen en je neemt dan een strategische beslissing op de onderbuik.


Het is niet voor niets dan de scheidsrechters tegenwoordig als team fungeren, vier mensen die totaal op elkaar ingespeeld zijn en die elkaar waar nodig corrigeren, aangevuld met de VAR wordt de foutkans geminimaliseerd. Formeer in uw onderneming ook een team van scherpe mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben en elkaar helpen door goed te communiceren in plaats van het eigen belang voorop te stellen. Waarom?


De foutkans bij iedereen tot nul reduceren, zodat u vol voor de winst kunt gaan.

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Goede voorbeelden

Als voetbalfan zit ik mij tegenwoordig enorm te storen aan de voetbaltrainers langs de lijn. Het lijkt alsof zij een eigen wedstrijd spelen in hun vak voor de “dog out”. Met  gebaar en misbaar zijn ze

Deal or no deal?

Kennen jullie het spel op tv nog? Deal or no deal: willekeurig een doos openmaken en dan hopen dat er een klein bedrag inzit. Dit gevoel bekruipt me bij het volgen van de brexitperikelen. Allereerst m

Zwarte Vrijdag

Als je niet beter weet denk je dat dit een dag in het jaar is dat iedereen tegelijk een weekendje weg wil maar niets is minder waar. Dit is de dag (zeg maar gerust week) dat mensen de vaak onverkoopba